Kup składki i zezwolenia okresowe 1, 3 i 7 dniowe

Sprzedaż składek

Sprzedaż składek i zezwoleń wędkarskich
w Kołach PZW w Domu Wędkarza w Bydgoszczy
od poniedziałku do piątku w godzinach 10:00 - 15:00

Kalendarz wydarzeń

Studia podyplomowe

 

 

 

Zarybienia wiosenne wód Okręgu Polskiego Związku Wędkarskiego w sezonie 2015

 

l.p.

gatunek

sortyment

Ilość kg/szt.

1

brzana

narybek letni

21 500 szt.

2

karp

kroczek

1 650 kg

3

karp

3 latek

100 kg

4

Lin

kroczek

800 kg

  5

łosoś

narybek letni

50 000 szt.

6

łosoś

smolt

10 000 szt.

7

pstrąg potokowy

narybek letni

80 000 szt.

8

pstrąg potokowy

narybek wiosenny

45 000 szt.

9

sandacz

narybek letni

620 500 szt.

10

sieja

narybek letni

31 000 szt.

11

szczupak

wylęg

1 920 000 szt.

12

szczupak

narybek letni

438 000 szt.

13

szczupak

tarlak

800 kg

14

troć jeziorowa

smolt

1 000 szt.

15

troć wędrowna

wylęg

500 000 szt.

16

troć wędrowna

narybek letni

600 000 szt.

17

troć wędrowna

smolt

85 500 szt.

18

węgorz

10g

93 kg

 
 

Zarybienia przeprowadzane były przy obecności przedstawicieli Kół sprawujących opiekę nad danym akwenem oraz pod nadzorem Państwowej Straży Rybackiej i odpowiedniego RZGW. Dziękujemy za pomoc w realizacji zarybień.

 

 

 

Przypominamy o stosowaniu się do obowiązujących wymiarów i okresów ochronnych. Jednocześnie upominamy o obowiązkowym i rzetelnym prowadzeniu rejestru amatorskiego połowu ryb, dzięki któremu możemy dokładnie zaplanować zarybienia poszczególnymi sortymentami i gatunkami ryb.

© 2015 OPZW Bydgoszcz
Ciasteczka
INFORMACJA DOTYCZĄCA PLIKÓW COOKIES


Informujemy, iż w celu optymalizacji treści dostępnych w naszym serwisie, dostosowania ich do Państwa indywidualnych potrzeb korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników.

Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.

Dalsze korzystanie z naszego serwisu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies.